Пуснаха движението в двете тръби на тунел Витиня“. Броени дни преди

...
Пуснаха движението в двете тръби на тунел Витиня“. Броени дни преди
Коментари Харесай

Пуснаха движението в двете тръби на тунел „Витиня“, кога ще имаме магистрали?

Пуснаха придвижването в двете тръби на тунел „ Витиня “. Броени дни преди празниците пуснаха придвижването в двете тръби на тунел „ Витиня “ на автомагистрала „ Хемус “. Министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков съобщи в студиото на „ България заран “, че е държал този ремонт да бъде приключен преди празниците, с цел да може хората да пътуват обикновено и да няма тапи.
„ Така би трябвало да се работи в България –
да има явен период, в който даден ремонт да бъде приключен. Смених управлението на „ Автомагистрали “ и бях сложил за цел ремонтът да завърши преди зимата. Той беше от извънредно значение, хората изстрадаха ужасно доста време. Ще бъде пуснат трафикът и за тежкотоварните коли, което е добре за бизнеса “, изясни той.

По думите му пред Bulgaria ON AIR нямаме построени повече от половината автомагистрали, от които имаме нужда.
А за това ни пречат няколко неща:
„ Няма проекти за половината от автомагистралите, част от плановете са в извънредно ранна фаза. Нямаме възторг да проектираме автомагистралите. Голямо говорене и малко планиране. Другият проблем е методът, по който се финансират автомагистралите. Ще ни трябват към 20 милиарда лева да построим всички автомагистрали. Политиците би трябвало да помислят кои автомагистрали може да ги построи страната.
Магистралата Русе – Маказа успяхме
да я придвижим напред. В средата на идната година ще се строят два сектора от тази автомагистрала “, уточни строителният министър.

Той е на мнение, че отчасти някои автомагистрали може да бъдат дадени на концесия.

„ В момента имаме два разновидността – автомагистрала „ Хемус “ да бъде спряна и да не плащаме. Ако някой има проблем с прокуратурата, са хората, които са подписали договорите – шефовете на АПИ и от държавното сдружение „ Автомагистрали “. В договорите инхаус това е накриво – разпорежда се от АПИ на „ Автомагистрали “,
само че те нямат потенциала да построят
автомагистралите и стартират да подписват контракти за материали и техника “, сподели още арх. Шишков.

„ Проектът за „ Струма “ – до края на януари би трябвало да бъде завършен анализът на ограниченията. Ще има ясна тактика до май месец да имаме позволение за градеж на избран сектор. Казват в пленарната зала, че единствено проектираме.
Проектираме, тъй като нямаше планове.
Имам концепцията да възложим за проектиране всички изчезнали автомагистрали “, уточни още шефът на Министерство на регионалното развитие.

„ Продължавам да настоявам, че теренът за Детската болница е извънредно добър. Ще пусна заповед за допускане на обстоен организационен проект. Това е народен приоритет и по тази причина е народен обект “, посочи министър Шишков.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР